4 de febrer de 2023

Maleta pedagògica “Celebrem la Sexualitat”: usos i préstec

Des del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa de l’Ideal-Oficina Jove tenim un nou material per a treballar la sexualitat i els afectes amb perspectiva de gènere.

Es tracta de la Maleta Pedagògica “Celebrem la Sexualitat” creada per l’entitat La Ciranda que i conté diversos materials, pòsters i una guia didàctica per abordar cadascuna de les 5 temàtiques del projecte: Néixer, Canvis vitals, Plaer, Diversitats i Bon tracte. Totes les dinàmiques es treballen des del marc dels Drets Sexuals i Reproductius, plantejant temàtiques com el coneixement del cos, la construcció de gènere i la diversitat sexual.

La guia facilita l’autonomia de l’acompanyament dels afectes i les sexualitats al professorat dels centres educatius, als espais joves i a professionals de l’àmbit de la salut que acompanyen a persones adolescents i joves. Per tant, el contingut es pot treballar tant en l’àmbit formal com no formal i s’articula en 5 sessions que es poden emprar en la seva totalitat o utilitzar les activitats que es necessitin o encaixin més per a una temàtica concreta. En tot cas, recomanem pensar en el procés de grup i no tant en els resultats.

La maleta ve acompanyada d’una Guia Didàctica que porta la descripció de cada material, indicacions per tractar cada temàtica, preguntes per iniciar el diàleg a l’aula, la fitxa de dinamització de les sessions a les aules i els indicadors d’avaluació. Els materials de la proposta també han estat elaborats seguint el compromís amb la comunitat, la sostenibilitat ambiental i l’equitat de gènere, generats per diferents proveïdores de l’Economia Social i Solidaria.

La maleta estarà disponible a l’Ideal Oficina Jove de la Garrotxa i es podrà sol·licitar a través del web https://www.garrotxajove.cat/ a partir del curs escolar 2022-2023. I el termini de préstec en què es cedirà el seu ús serà de 60 dies.

Finalment, trobareu més recursos per treballar la promoció dels Drets Sexuals, la bibliografia recomanada amb els títols de suport que complementen la maleta a través de la web de l’entitat: https://laciranda.com