Dilluns, 6 d'Agost de 2018 11:28

 

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa és l’ens públic que gestiona el programa Erasmus +, el programa europeu centrat en l’educació, la formació, la joventut i l’esport.

El passat 5 d’agost, i dins el marc del programa Erasmus +, la Garrotxa va ser l’escenari de la trobada dels participants en el projecte “Let’s make an “ex” chage!”, que tenia per objectiu reunir a joves 20 d’entre 16 i 20 anys de la Garrotxa i de l’entitat Globelink, de Brussel·les, amb el repte de compartir i estudiar la metodologia “peers to peers”, és a dir, xarxa entre iguals, en l’àmbit de les polítiques de joventut dels dos territoris. El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa coordina les activitats incloses en el programa i planteja els objectius a assolir durant aquests dies de treball conjunt.

 

 

Quina és la clau per desenvolupar polítiques de joventut exitoses en territoris rurals és el que han intentat resoldre els joves participants, a través d’accions formatives sobre la metodologia “peers to peers”, visites i presentacions de projectes que ja funcionen amb resultat positiu.

Aquest projecte, de 9 mesos de durada, inclou, a més d’aquest intercanvi a la Garrotxa, un altre intercanvi, l’any vinent, a Brussel·les.

A més dels intercanvis, al llarg d’aquests mesos, a cada territori es treballaran dinàmiques centrades en conèixer més a fons 5 aspectes concrets que afecten als joves i que són:

- La participació activa dels joves al món local.

- Millorar les polítiques de joventut.

- La gestió del temps lliure, la diversitat cultural i la diversitat lingüística.

Els 10 joves belgues que han visitat la Garrotxa pertanyen a l’associació Globelink, que treballa projectes amb joves centrats en l’àmbit del desenvolupament sostenible. Aquests dies han visitat diversos municipis de la Garrotxa com Les Preses, la Vall d’en Bas o Sant Feliu de Pallerols, i moltes de les activitats formatives s’han dut a terme a l’Espai Ideal – Oficina de Joventut de la Garrotxa, a Olot.

 

 

Més videos

 

 

eurodesk transparente

banner bontracte

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR