Dimecres, 6 de Juny de 2018 10:25

rossinyol 18

Aquest passat divendres, primer de juny, s s’ha celebrat l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol, que posa en contacte joves universitaris de la comarca amb estudiants d’origen estranger per tal d’afavorir la interacció entre els joves. L’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa ha acollit als participants del projecte (parelles d’estudiants, familiars i representants dels centres) que impulsa una xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona i que, a la Garrotxa, es porta a terme a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal.

 

 

Nou parelles formades per alumnes de diferents facultats de la Universitat de Girona i estudiants de 1r a 4rt d’ESO de cinc centres educatius d’Olot (l’Escola Pia, l’Institut la Garrotxa, l’Institut Montsacopa, l’Escola Pia i l’Institut Bosc de la Coma) han participat del Projecte Rossinyol. Des del mes de novembre i fins aquest mes de juny, els participants han compartit sortides per conèixer més a fons la comarca i els recursos que aquesta posa a la seva disposició. També han viscut experiències noves i han compartit idees i coneixements, creant així lligams d’amistat i confiança entre mentor i mentorat.

La consellera de Joventut i Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa, Mar Roca, ha estat l’encarregada d’entregar els diplomes de participació a les parelles. L’altruisme i la necessitat d’establir relacions personals i conèixer gent de diferents àmbits han centrat les paraules de la consellera, que ha agraït als participants els seu compromís amb el projecte. També ha volgut felicitar a la Universitat de Girona per la seva tasca de coordinació i fer possible que Rossinyol sigui un projecte consolidat a la Garrotxa.
Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol, fa dotze anys. El curs 2005-06, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa. Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Figueres, Salt, Banyoles, Palamós, La Bisbal, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners entre altres. La durada del projecte és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnat del municipi en què comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència.

 

Més videos

 

 

eurodesk transparente

banner bontracte

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR