Dijous, 4 de Gener de 2018 10:58

dinàmica

Aquest dimecres, l’Espai Jove Ideal va acollir la primera sessió de la Taula Jove Comarcal de l’any. La Taula Jove, coordinada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, és un espai de participació dels joves de la comarca (que tenen tècnic de joventut compartit amb el Consell Comarcal de la Garrotxa) per debatre i decidir accions al voltant de temes que els afecten directament.

Aquest any, la Taula Jove es vol convertir en un espai de formació d’agents de salut joves. La idea és formar i informar als joves de la Garrotxa en temes de promoció i prevenció de la salut, per tal que els participants esdevinguin referents davant els seus companys, i així crear una xarxa de joves que promoguin la salut a nivell comarcal, i que pugui afavorir les conductes sanes i ajudar a evitar situacions de risc entre la població jove de la Garrotxa.

En aquesta formació, dos professionals de l’Associació Ranura, realitzaran 3 sessions relacionades amb els tipus de relacions que tenen els joves i el rol que hi prenen (relacions de parella i sexuals, relacions d’amistat i relacions familiars) igualment, en una altra sessió, els joves podran conèixer diferents recursos que tenim a la comarca al voltant de la salut; saber detectar conductes i/o actituds de risc; saber dirigir als altres en la direcció correcta per demanar suport a possible problemes relacionats amb la salut o ser un exemple en conducta sana.

No obstant, hi haurà temes que es tractaran de forma transversal, com l’autoestima, les habilitats socials, l’educació emocional o l’autoconeixement, temàtiques que són intrínseques a la Taula Jove Comarcal, perquè l’objectiu és oferir coneixements i habilitats als joves per a un bon creixement personal. Al final de cada sessió es recolliran les idees proposades pels joves i es transformaran en accions concretes, ja que aquest any com a novetat, s’ha plantejat que el grup tiri endavant alguna acció o campanya sobre els temes tractats a la formació.

 

trobada

Més videos

 

 

eurodesk transparente

banner bontracte

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR