Dilluns, 9 de Gener de 2017 12:50

 

El Consell Comarcal de la Garrotxa és, des de fa 3 anys, la connexió entre els joves de la Garrotxa i Europa. A través del punt d'informació Eurodesk instal·lat al Consell Comarcal, s'informa sobre programes i iniciatives europees a joves i també a professionals que treballen en l'àmbit de la joventut.

 

A través del punt Eurodesk a la Garrotxa, que a més, és l'únic al territori gironí, es facilita als interessats informació obtinguda directament de la Comissió Europea i es recopila tota mena de propostes que poden ser atractives per a la formació, la realització de pràctiques, voluntariat o l'oportunitats de feina.

El passat mes de novembre, el Consell Comarcal de la Garrotxa, amb la col·laboració de l'entitat Núria Social i Resilience Earth, va organitzar a Olot una jornada per explicar diverses iniciatives europees per a joves i professionals. Entre les activitats a les que els joves poden accedir a través del programa Erasmus+ destaquen tres: l'Intercanvi de Joves, el Servei de Voluntariat Europeu i els Training Courses.

L'intercanvi de joves és un programa finançat per la Comissió Europea que té com a objectiu desenvolupar competències i habilitats a través de l'educació no formal, descobrir noves cultures, estil de vida i compartir experiències amb joves d'altres països.

Una altre acció europea dins del programa Erasmus+ són els Training Courses, als que poden accedir els majors de 18 anys. Aquest programa vol oferir una formació conjunta en un àmbit concret i amb joves de diferents països, alhora que es desenvolupen competències personals i professionals. A més de joves, a aquests cursos també poden accedir professionals del món docent i relacionats amb l'àmbit de la joventut, per millorar els seus coneixements i estar en contacte amb altres cultures. En aquest cas, les despeses que es cobreixen són les derivades del viatge (fins a cert límit), l'allotjament i la manutenció. La durada del curs pot anar des de dos dies fins a dos mesos, depenent del projecte.

I per últim, un dels programes que des de la Garrotxa també s'està treballant i en el qual ja han participat diversos joves garrotxins és el Servei de Voluntariat Europeu, que aquest any compleix el 20è aniversari i, per celebrar-ho, s'ha fet un documental explicant el programa d'una jove de la Garrotxa, que ha estat un any a Àustria. Es tracta de que els joves d'entre 17 i 30 anys facin una estada de voluntariat a un altre país europeu i contribueixin al treball de diferents entitats, convivint amb joves de diferents nacionalitats i rebent cursos de llengua del país de destí.

Aquests són alguns de programes de mobilitat europea dels que podreu trobar informació al punt d'informació Eurodesk del Consell Comarcal de la Garrotxa, que aposta perquè els joves garrotxins aprofitin al màxim les possibilitats que la Comissió Europea posa al seu abast.

Si voleu ampliar informació sobre programes europeus, podeu entrar al web www.garrotxajove.cat i accedir a l'apartat Eurodesk o visitar el punt d'informació Eurodesk al Consell Comarcal de la Garrotxa.

Més videos

 

 

eurodesk transparente

banner bontracte

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR