Ajuts al lloguer jove 2022

Si ets una persona jove de fins a 36 anys i vius de lloguer, aquesta informació t’interessa!

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya obre una nova línia d’ajuts per pagar el lloguer destinats a joves de fins a 36 anys.

Si no vas demanar o t’han denegat el Bo Lloguer Jove estatal, ara tens una nova oportunitat de rebre un ajut de fins a un màxim de 250€, en funció de la teva situació econòmica.

El termini per sol·licitar els ajuts s’obre el 28 de setembre a les 9h i fins al 7 d’octubre.

La bona notícia és que aquest cop no serà per ordre d’entrada! Es valorarà cada sol·licitud segons ingressos i esforç econòmic.

QUI EL POT DEMANAR?

Persones físiques, joves de 36 anys o menys, que siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús de l’habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, en el territori de Catalunya.

Consulta aquí tota la informació i accedeix al tràmit.

Per a fer la sol·licitud electrònica, consulta aquest manual amb les passes i recomanacions.

També pots resoldre tots els teus dubtes consultant l’apartat de Preguntes freqüents.

I si necessites ajuda, contacta amb nosaltres 687 034 908

Subvencions del Bo Lloguer Jove 2022

Si el passat mes de juny vas sol·licitar la subvenció del Bo Lloguer Jove Estatal, en cas que la resolució sigui favorable rebràs una comunicació via SMS i hauràs d’aportar els rebuts del pagament del lloguer.

Els rebuts es poden presentar per l’Àrea privada, amb cita prèvia a les Oficines Locals d’Habitatge o per petició genèrica.

 

Busques un habitatge de lloguer?

Si t’has decidit a viure en un pis o casa de lloguer, has de conèixer determinats aspectes relacionats amb la cerca: quina mena d’habitatge vols, tipus de contracte, ajuts, serveis d’assessorament disponibles…

En el següent enllaç trobaràs idees i consells per a trobar un espai adequat a les teves necessitats i a les teves possibilitats.

https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/habitatge/llogar/

Busques un habitatge per compartir?

Compartir pis amb companys o bé llogar una habitació són de les formes més assequibles de viure pel teu compte quan ja hagis decidit emancipar-te.

En el següent enllaç trobaràs informació de les qüestions que et convé tenir en compte si vols compartir pis amb companys o bé llogar una habitació.

https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/habitatge/compartir/

Comences la universitat i necessites trobar pis fora de la Garrotxa, aquí trobaràs alguns enllaços de pàgines on poder buscar pis per compartir amb estudiants o amb gent gran.

Pisos per compartir:

Si els estudis t’obliguen a viure lluny durant una temporada i no t’interessa llogar ni compartir pis, pots instal·lar-te en una residència o en un col·legi major, o conviure amb una persona gran i oferir-li companyia a canvi d’allotjament. Les universitats també t’ofereixen serveis per trobar l’allotjament que més s’adapti a les teves necessitats. Esbrina si aquestes opcions d’allotjament per a estudiants són les que et convenen.

En el següent enllaç trobaràs un munt d’informació de residències, col·legis majors i programes de convivència amb gent gran. Esbrina si et convenen.

https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/habitatge/allotjament_per_a_estudiants/

Busques un habitatge per comprar?

Vols comprar un pis i no saps com posar-t’hi? En el següent enllaç trobaràs idees i recomanacions per posar-hi fil a l’agulla. Delimita la teva cerca, familiaritza’t amb els tràmits i despeses i informa’t dels ajuts econòmics que hi ha per a l’habitatge.

https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/habitatge/comprar/

 

Models alternatius d’accés a l’habitatge

A banda de comprar o llogar hi ha altres maneres d’accedir a un habitatge. Són models alternatius que poden adaptar-se a les possibilitats i a les característiques de les persones joves.

En el següent enllaç trobaràs informació sobre la masoveria urbana, cooperatives d’habitatge, copropietat… perquè puguis decidir-te.

https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/habitatge/models-alternatius-dacces-i-tinenca-de-lhabitatge/index.html

 

Habitatge de protecció oficial (HPO)

Un habitatge de protecció oficial (HPO) és, en teoria, més barat que no pas un de lliure. Per accedir-hi és requisit indispensable estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’HPO.

El registre està compost pels registres propis d’ajuntaments i també de l’administració de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa es fa molt més fàcil la recerca d’informació sobre els municipis que disposen
de promocions d’HPO i els que no.

S’hi pot inscriure qualsevol persona amb residència a Catalunya i no hi ha terminis per tramitar la sol·licitud d’inscripció. Un cop feta, la inscripció té una vigència de 3 anys.

Els interessants s’han d’inscriure obligatòriament al municipi on resideixen, tot i que es poden indicar altres municipis de demanda, fins a un màxim de tres. En el cas de la Garrotxa, els empadronats a Olot faran la inscripció a l’Oficina Local d’Habitatge i els empadronats a la resta de municipis de la comarca, faran la inscripció al Consell Comarcal de la Garrotxa.

El fet d’estar inscrit dóna dret a participar als processos d’adjudicació d’HPO, sempre i quan es compleixin els requisits exigits en cada
promoció.

Ajuts per a l’adquisició d’habitatges nous amb protecció oficial

Es poden sol·licitar ajuts consistents en poder optar a un
préstec convingut per a l’adquisició d’habitatges amb protecció oficial
nous en qualsevol dels tres règims existents:

  • HPO de règim especial
  • HPO de règim general
  • HPO de preu concertat

A qui va dirigit? A totes les persones que adquireixin un habitatge nou amb protecció oficial.