16 de gener de 2022

Accions de prevenció i promoció de la salut en espais d’oci nocturn: Festes de qualitat

Les festes són espais on es poden produir determinants tipus d’agressions (masclistes, sexistes, LGTBIfòbiques,…) que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que també es donen en altres àmbits de la vida, no només en l’espai d’oci festiu.

Per potenciar espais d’oci segurs i amb un consum responsable, oferim formacions orientades a les entitats per promoure una major sensibilització i corresponsabilitat que s’han organitzat en el marc del projecte Festes de Qualitat:

  • Abril 2022: Violències sexuals i oci nocturn; a càrrec de l’Observatori Noctambul@s.  De 18h a 21h a la Sala d’Actes de l’Hospici d’Olot.
  • Abril 2022: Dispensació responsable d’alcohola càrrec de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya.  De 19h a 21h a la Sala d’Actes de l’Hospici d’Olot.

A la ciutat d’Olot un dels criteris per poder accedir a la gestió de barraca durant les festes del Tura sigui que dues persones de l’entitat o club hagin participat d’aquesta formació. Animem a la resta de municipis a seguir aquesta iniciativa demanant a les comissions o entitats que portaran la barra per festes a participar-hi també.

Com apuntar-se?

Les inscripcions es realitzaran durant el mes de març de manera telemàtica i el curs es realitzarà a l’abril de 2022