Dimecres, 17 de Juliol de 2013 13:06

Homologacions:

Es poden homologar títols o assignatures per continuar estudiant en un altre país o bé si teniu un títol expedit per un país estranger.

Les titulacions obtingudes en un estat membre de la UE han de ser reconegudes, a vegades, en un altre estat membre per tal de poder exercir una activitat professional, d’acord amb el que estableix la Directiva 2005/36 CE.

La xarxa NARIC (Centres nacionals d’informació sobre reconeixement acadèmic), té l’objectiu de millorar el reconeixement acadèmic de títols i períodes d’estudis entre diferents països. Està formada per centres nacionals dels països de la UE, l’EEE i els països associats.

El centre NARIC Espanya ofereix informació sobre els processos d’homologació i reconeixement professional a Espanya i a altres països de la UE, però no tramita ni resol aquests procediments, ja que els sistemes d’homologació són diferents a cada país de la Unió.

 

Contacte NARIC España:

Ministerio de Educación.SG de Títulos y Reconocimiento de Cualificaciones.

Paseo del Prado, 28 - 28014 Madrid.

Despatx 320 Tel: 00 34 91 506 55 93.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

Per homologar títols no universitaris obtinguts a altres països:

1r. Posar-se en contacte amb l'ambaixada del país on es van realitzar els estudis, per saber exactament la documentació que es necessita.

2n. Posar-se en contacte amb el Departament d'Ensenyament (Tel Girona: 872 975 000) per legalitzar les assignatures.

3r. El darrer pas és la postil·la: certifica l'autenticitat de la signatura dels documents públics expedits en un país signant del XII Conveni de la Haia, de 5 d'octubre de 1961, pel qual se suprimeix l'exigència de legalització dels documents públics estrangers que hagin d'esdevenir efectius en un altre país signant. Aquest tràmit es pot efectuar al Ministeri de Justicia.

 

 

Convalidacions:

El sistema educatiu preveu possibilitats de reconèixer la formació adquirida sota plans d'estudi diferents dels vigents, així com les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies de formació no formal.

Trobareu la informació a gencat.cat

 Enllaços d'interès:

 

Reconeixement de la formació o de l'experiència laboral

ACREDITACIÓ I RECONEIXEMENT D'EXPERIÈNCIA LABORAL

Moltes persones tenen experiència laboral però els manca una titulació. Per tal d'aconseguir el reconeixement d'aquesta experiència laboral en un títol (o certificat), hi ha dos camins en funció de quin sigui el teu objectiu:

 

1) Si l'objectiu és aconseguir a mig termini una titulació de formació professional o part d'aquesta :

MESURES FLEXIBILITZADORES DE LA FP: ASSESSORAMENT i RECONEIXAMENT DE L' EXPERIÈNCIA LABORAL.

Es tracta d'un procés encaminat a reconèixer acadèmicament els aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral o en activitats socials. És a dir, permet "convalidar" part dels continguts d'un cicle formatiu, que en cas de matricular-se-hi ja no s'hauran de cursar.

Aquest procés no eximeix de complir amb els requisits per matricular-se en un cicle.

 

Recursos que tens a la Garrotxa:

 

2) Si l'objectiu és obtenir un reconeixement en forma de certificat de professionalitat :

ACREDITA'T:

Aquest procés permet demostrar que la persona capacitada per desenvolupar una activitat professional en la qual ja té experiència pugui aconseguir una acreditació oficial que el pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.

Es tracta d'un programa que ara mateix només afecta a pocs àmbits professionals. Actualment no hi ha oferta a La Garrotxa.

 Recursos :

ACREDITA'T

 

RECONEIXEMENT ACADÈMIC DE LA FORMACIÓ

Aquest servei permet reconèixer acadèmicament la formació impartida en les empreses o entitats, que prèviament han firmat un conveni amb el Departament d'Ensenyament. És a dir, permet que cursos de durada i continguts iguals o similars a unitats formatives dels cicles de FP es puguin "convalidar".

Aquest procés no eximeix de complir amb els requisits per matricular-se en un cicle.

 

 

Recursos que tens a la Garrotxa:

 

 

 

 

Més videos

 

 

eurodesk transparente

banner bontracte

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR