Dimarts, 21 de Desembre de 2010 13:39

Els 21 municipis que integren la comarca tenen una sèrie de necessitats i demandes que cal tractar i a les quals cal donar resposta. Pensem que si aquest tractament es fa des d'una visió conjunta els resultats que es poden obtenir són molt més òptims que no pas si es treballa de manera individual i aïllada. El que cal doncs és sumar esforços per aconseguir objectius comuns.

L'any 2004 es van començar a fer reunions periòdiques amb els diferents ajuntaments que disposen d’una mínima estructura de joventut al seu municipi. Al llarg de dos anys es van treballar diferents aspectes com ara la participació en projectes ja creats per treure'n el màxim rendiment o monogràfics per aprofundir en la metodologia utilitzada a l’hora de treballar amb joves. Així va néixer la taula tècnica de la Xarxa Comarcal de Joventut (XCJ).

Durant el 2006 es va veure la necessitat d’una major planificació i implicació dels membres de la XCJ per tal que les decisions preses fossin més fermes i consensuades. Fins el moment la voluntat de treballar amb la XCJ era només dels tècnics de joventut que en formaven part. Per aquest motiu, es va fer la proposta a tots els ajuntaments de crear un òrgan superior que marqués les directrius a seguir i agilités el temps per aconseguir aquest consens, si més no, en les qüestions bàsiques. Al mateix temps, aquest òrgan ha d'avalar i donar legitimitat a les accions i projectes de la XCJ.

El mateix Servei de Joventut va elaborar un Protocol de la Xarxa Comarcal de Joventut , al qual els ajuntaments que s’hi ha adherit fins el moment són:

1. Argelaguer
2. Besalú
3. Castellfollit de la Roca
4. Les Preses
5. Les Planes d’Hostoles
6. Mieres
7. Montagut i Oix
8. Olot
9. Riudaura
10. Sant Feliu de Pallerols
11. Sant Jaume de Llierca
12. Sant Joan les Fonts
13. Santa Pau
14. Tortellà
15. Vall d’en Bas
16. Vall de Bianya


L'avantatge que suposa formar part de la XCJ és la suma d'esforços i l'aprofitament racional dels recursos de tots els municipis i el consell comarcal per fer front a les problemàtiques i dificultats amb les quals es troben els joves de la comarca.


Adhesions a la Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa

L'adhesió a la XCJ és totalment voluntària i es pot fer en qualsevol moment de l'any. Si el vostre ajuntament està interessat en formar-ne part, només cal que signeu el Protocol de la Xarxa Comarcal de Joventut.


Més videos

| + - | RTL - LTR