Dimecres, 28 de Novembre de 2012 16:37

Els municipis interessats en organitzar unes brigades joves cal que es posin en contacte amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa

 

Des de fa molts anys, a la comarca existeix un buit pel què fa a la manca d'activitats tant lúdiques, com d'oci, cultural... per als joves d’entre 14 i 15 anys. Aquesta és una edat difícil, ja que per una banda es consideren massa grans per a ser participants dels casals d'estius i per altra banda, encara no tenen l'edat legal per treballar. Malgrat que s'han organitzat diverses accions cap a aquesta edat per intentar donar alternatives al carrer (casals joves, colònies...), no han estat acceptades per als mateixos joves i la gran majoria s'acaben anul·lant.

A més, detectem que durant lestiu es generen activitats que són específiques daquesta època de lany (casals destiu, activitats vàries a la piscina, programacions diverses popularscinema a la fresca, balls, espectacles...-) les quals reverteixen en un major volum de feina pel personal de ladministració que hi treballa (conserges, brigades municipals, personal de manteniment...). A més, és durant aquesta època que també el personal fa majoritàriament les seves vacances, cosa que encara pot fer més visible aquest nou volum de feina requerit per a realitzar aquestes activitats específiques dels mesos destiu.

Aquestes dues raons, principalment, ens van fer plantejar la creació d'un recurs – el de Brigades de joves Voluntaris d'Estiu- que fos completament nou i atractiu per als joves, que els hi donés pautes i valors per preparar-se cap al món laboral i que al mateix temps, obrís un espai de participació directe per part d’aquests joves en la vida municipal, i que les accions i dinàmiques que executin aquests joves siguin beneficioses per al municipi.

Així, el recurs Brigades de joves Voluntaris d'Estiu, consisteix en un servei de voluntariat, on els joves participants es comprometen a realitzar tasques a diferents serveis municipals, durant l'estiu.

 

Objectius

  1. Oferir als joves una activitat dirigida a ocupar les vacances escolars d’estiu i que alhora sigui beneficiosa pel municipi.
  2. Desenvolupar en el joves valors com el voluntariat, treball en equip, el compromís i la responsabilitat
  3. Desenvolupar en els joves el sentiment de pertinença comuna vers el mobiliari i serveis municipals

 

Destinataris

Tots els joves de 14 i 15 anys empadronats al municipi.

 

Per saber-ne més:

Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa

Més videos

| + - | RTL - LTR