2 d'abril de 2023

Casals d’estiu mancomunats

El Servei de joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa va crear el 2012 el servei de gestió comarcal de casals d’estiu, amb l’objectiu d’optimitzar recursos i mancomunar l’organització i gestió dels casals d’estiu. És un projecte que pretén, més enllà d’oferir activitats de lleure a l’estiu a municipis petits de la comarca, també pretén ser una oferta laboral per a les persones joves de la comarca i que els infants no s’hagin de desplaçar del seu municipi per tenir activitats de lleure de qualitat.

Són molts els nens i nenes que cada estiu gaudeixen de l’oportunitat de participar als casals d’estiu repartits a diferents pobles de la comarca i que creixen estimant el seu poble, el seu entorn i sobretot creant vincle entre altres nens i nenes del mateix municipi.

Els casals d’estiu, dirigits a infants i joves de 3 a 13 anys, són una oportunitat única per als nens i joves de viure un munt d’aventures, experiències i vivències que els portin a aprendre coses noves relacionades amb les emocions, la ciència, l’entorn proper, les relacions humanes, l’activitat física i esportiva, la capacitat de decidir, i moltes altres.

Durant l’estiu 2021 es va crear l’Estiu jove itinerant, un casal destinat a joves de 6è i 1r d’ESO de forma rotativa entre diferents municipis de la comarca i on els joves es desplacen de municipi a municipi a través del Bus transversal de la comarca. 

Si tens formació en el món del lleure, i t’interessa treballar, fer pràctiques o realitzar l’estada a l’empresa amb nosaltres, no dubtis a posar-te en contacte amb el Servei de Joventut i t’assessorarem de com accedir a la borsa de treball.