19 de gener de 2022

5 consells per a la recerca de feina

Mentre esperes que la recerca doni resultats, pots rendibilitzar al màxim possible la feina de buscar feina realitzant accions senzilles però efectives:

  1. Planifica el teu temps diari i setmanal. Marca un horari i segueix-lo. Mira d’estar ocupat al màxim de temps possible amb tasques que t’ajudin a assolir el teu objectiu (que és la inserció laboral), però tampoc no oblidis dedicar una part del teu temps al lleure, t’ajudarà a treure tensions i tenir el cap clar.
  2. Adapta el teu ritme i estil de vida a la capacitat adquisitiva. Prioritza les despeses i inverteix en la recerca de treball i en la formació.
  3. Marca’t un objectiu professional d’acord amb les teves capacitats i formació. No és aconsellable escollir una feina per l’estabilitat o els ingressos que et pot proporcionar si no estàs capacitat per desenvolupar-la.
  4. Marca l’àmbit geogràfic en el qual vols treballar i sigues conscient de les feines que hi ha en aquella zona. Segons quin sigui el teu objectiu laboral és possible que hagis de buscar feina en altres ciutats o zones.
  5. Utilitza tots els mètodes de recerca de feina que coneguis i tinguis a l’abast. Aplica un o altre mètode segons el sistema que utilitzin les empreses que t’interessen.