Dilluns, 28 de Novembre de 2016 17:46

Servei de Voluntariat Europeu (SVE)

erasmusplus

 

El SVE és una experiència d'aprenentatge en l'àmbit de l'educació no formal en la que les persones joves milloren o adquireixen competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional així com per a la seva tasca d'integració social. Tenen l'oportunitat de contribuir a la tasca diària d'organitzacions que treballen entre d'altres temes, de la participació cívica, l'assitència social, la inclusió dels més desfavorits, el medi ambient, les polítiques de joventut, la cooperació al desenvolupament, tecnologies de la informació i comunicació (TICS), la cultura... Això també suposa una oportunitat per millorar la confiança en un mateix, per sentir-se compromesos com a ciutadans de manera més activa i per conèixer un altre modus de vida.

Les persones voluntàries desenvolupen la seva activitat en un país diferent al de la seva residència. Aquesta activitat no remunerada i sense ànim de lucre es realitza a temps complet durant un període determinat (de 2 a 12 mesos; excepcionalment, de 2 setmanes a 2 mesos) en benefici de la comunitat.

Els participants hauran de tenir entre 17 i 30 anys.

Les organitzacions sol.licitants hauran d'estar registrades en la base de dades d'organitzacions acreditades del SVE.

 

SVE Targeto1

 

Des del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, estem acreditats com a entitat d'enviament d'SVE des de l'any 2000, i durant aquests anys, hem enviat joves a fer el voluntariat a Àutria i Alemanya.

Si necessites més informació pots contactar amb nosaltres i t'ajudarem en tot el procediment.

 

Al 2016, i per celebrar el 20è aniversari de SVE, vam editar un documental sobre una jove de Castellfollit de la Roca, l'Agnès Bartrina, que va fer un SVE durant un any a Àustria i on explica tot el procediment a seguir per poder fer un SVE:

 

Més videos

| + - | RTL - LTR