Dimecres, 13 de Febrer de 2013 12:06

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha posat en marxa l’ipunt!, un punt d’informació juvenil mòbil. Des de principis d’any i fins a finals de curs, aquest nou servei s’instal·larà de forma itinerant en els 8 centres educatius de la Garrotxa on s’imparteixen estudis d’ESO (l’institut La Garrotxa, el Bosc de la Coma, el Montsacopa, el Cor de Maria, l’Escola Pia, el Petit Plançó, l’Escola d'Art d’Olot i el Salvador Vilarrasa de Besalú) a més de l’institut Castell d’Estela d’Amer on estudien els joves de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles. El conseller responsable de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Santi Reixach, ha explicat que “s’ha creat aquesta oficina d’atenció als joves per acostar fins als centres escolars la informació dirigida a aquest col·lectiu i, al mateix temps, donar resposta a les consultes que plantegen”. El cap de l’àrea de Joventut i Ensenyament del Consell, Josep Compte, ha assegurat que “la creació de l'ipunt! pretén millorar la comunicació amb els joves de la Garrotxa després de detectar el desconeixement que té una part de la població juvenil de la comarca de la informació i dels recursos que tenen al seu abast”. A partir de les consultes rebudes al Servei de Joventut, però també les demandes recollides pels tècnics de joventut en els diferents municipis de la comarca i les xerrades realitzades als centres escolars s’ha vist la necessitat de posar en marxa aquest punt d’informació juvenil mòbil de la Garrotxa que té per objectiu que, d’una banda, els joves puguin aprofitar els recursos que tenen al seu abast i promoure la participació i implicació en la vida social del municipi i la comarca.

Tot i que l'ipunt es dirigeix a tots els 3.700 alumnes que cursen ESO i estudis postobligatoris en aquests centres escolars, es vol fer més incidència en els joves a partir dels 15 anys ja que, a partir d'aquesta edat poden començar a tramitar propostes de mobilitat a l'estranger i estudiar diferents opcions d'orientació al món laboral. La tècnica de Joventut i responsable de l’IPUNT, Lluïsa Vayreda, ha assegurat que “després d’un primer contacte amb els joves, ara ja comencen a fer consultes i demandes d’informació, moltes centrades en la mobilitat internacional”.

En la presentació de l’ipunt! que ha tingut lloc aquest dimecres 6 de febrer a l’Institut la Garrotxa d’Olot, el seu director Albert Bramon, ha fet una valoració molt positiva d’aquest nou servei. Per a Bramon, “molt sovint hi ha serveis i oportunitats dirigides els joves, però falta algú que faci de pont amb ells. Crec que aquesta és una bona iniciativa que té l‘avantatge que es fa dins del mateix institut i que a mesura que funciona els estudiants ho troben més simple i normal... Crec que el consell ha fet una bona feina en aquest nivell”. Cada centre acull, un mínim de dos dies al mes, el punt d'informació juvenil, que es dirigeix a tots els alumnes dels instituts. A l’hora de l’esbarjo, els estudiants poden fer les seves consultes a la informadora juvenil que s’instal·la en un punt de fàcil accés, visible i ben concorregut del centre. En el primer mes de funcionament d’aquest servei, a través de l’ipunt! s’ha informat els joves dels espais juvenils que tenen a la seva disposició a la comarca i les activitats que aquests organitzen. Cada mes s’escollirà una temàtica diferent (per exemple, l’associacionisme i el voluntariat, l’emprenedoria, l’adquisició d'hàbits de vida saludable...) i es donarà resposta a les qüestions que ells traslladin a la responsable del punt d’informació juvenil. Fora de l’horari d’atenció de l’ipunt!, els alumnes que tinguin alguna consulta també poden fer-la mitjançant els serveis que des de l’àrea de Joventut i Educació del Consell Comarcal s’ha posat a la seva disposició: la pàgina web www.garrotxajove.cat i les xarxes socials, entre altres programes pensats perquè els joves de la comarca puguin trobar resposta als seus interrogants. Evidentment, també poden dirigir-se a la seu del Servei de Joventut del Consell Comarcal, a l’Avinguda Onze de Setembre número 22 d’Olot, per fer la consulta de manera presencial.

Amb l’objectiu d’arribar a més joves de la Garrotxa, l’ipunt! també estarà present a les fires, festes i altres activitats que aquests propers mesos tindran lloc als diferents municipis de la comarca.

Més videos

eurodesk transparente

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR